fbpx
Sari la conținut

Retele Profesionale de Date

Infrastructura rețelei și a transmisiilor de date sunt esențiale pentru conectarea și transferul informațiilor între calculatoare. Există însă mai multe tehnologii și metode prin care se poate realiza acest lucru, fiecare dintre acestea având avantaje și dezavantaje în functie de necesitate și soluția aleasă. De aceea, colaborarea cu specialiștii BadTEAM, ce au o experiență avansată în domeniul IT, vă poate asigura implementarea, gestionarea și eficientizarea infrastructurii de rețea. Colaborarea cu expertii noștrii, poate contribui la optimizarea performanței rețelei, la asigurarea securității datelor și la adaptarea infrastructurii retelei.

Ce inseamna asta:

 • Firewall și Next Generation Firewall (NGFW)

Firewall și Next Generation Firewall (NGFW) sunt ambele soluții de securitate importante pentru protejarea rețelelor informatice. Deși au scopuri similare, exista diferențe importante între acestea. Specialiștii BADTEAM îți vor explica diferențele și te vor ghida în alegerea potrivită pentru business-ul tău.

 • Networking LoRaWAN

LoRaWAN este un protocol de comunicare cu rază lungă (Long Range), folosit pentru conectarea unui număr mare de dispozitive IoT la rețeaua Internet. LoRaWAN se bazează pe tehnologia LoRa (Long Range), care permite transmisia de semnale pe distanțe mari prin intermediul unei benzii spectrale largi. Aceasta permite acoperirea unei zone mari cu doar câteva stații de bază, reducând costurile asociate cu construirea unei rețele.

 • Networking Routing

Routing este un proces esențial în managementul traficului de date prin rețea, care permite direcționarea pachetelor către destinație prin intermediul celui mai eficient drum. In funcție de necesitățile. Specialiștii BADTEAM pot explica și recomanda cel mai potrivit tip de routing în funcție de nevoile specifice ale unei anumite aplicații sau rețele. Alegerea unui protocol de routing corespunzător poate contribui semnificativ la performanța, securitatea și gestionarea eficientă a traficului de date în cadrul unei infrastructuri de rețea.

 • Networking SD-WAN

SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) este o tehnologie de rețea care optimizează și simplifică gestionarea unei rețele de arii largi (WAN) prin utilizarea software-ului pentru a controla distribuția datelor peste rețea. Acest lucru este realizat prin separarea controlului de transportul datelor, permitând administratorilor să gestioneze rețelele WAN dintr-un singur punct centralizat și să configureze politici de trafic în funcție de nevoile aplicațiilor și utilizatorilor.
SD-WAN este tot mai populară în mediul de afaceri datorită capacității sale de a optimiza performanța rețelei, de a reduce costurile și de a simplifica administrarea rețelei WAN.

 • Networking Switching

Iată câteva aspecte esențiale ale switching-ului în rețelele de calculatoare:

 • Comutarea pachetelor: Switch-urile funcționează la nivelul 2 (nivelul de legătură de date) sau la nivelul 3 (nivelul rețelei) al modelului OSI (Open Systems Interconnection). Ele folosesc adresele MAC (Media Access Control) pentru a direcționa pachetele de date către dispozitivul destinatar corespunzător.
 • Învățare a adreselor: Un switch învață adresele MAC ale dispozitivelor conectate la porturile sale și le stochează într-o tabelă de adresare (adeseori numită „tabel de forwarding” sau „tabel CAM – Content Addressable Memory”). Această învățare se realizează în mod dinamic, pe măsură ce pachetele sunt trimise prin switch.
 • Comutare bazată pe adrese: Atunci când un switch primește un pachet de date, acesta examinează adresa MAC de destinație a pachetului și o compară cu adresele stocate în tabela sa de adresare pentru a determina prin care port trebuie să fie trimis pachetul. Astfel, pachetele sunt comutate doar către porturile relevante, îmbunătățind eficiența rețelei.
 • Duplexare și control al fluxului: Switch-urile moderne sunt capabile să opereze la diferite moduri de duplexare (half-duplex și full-duplex), permițând transmiterea bidirecțională simultană a datelor între două dispozitive conectate la switch. De asemenea, acestea pot gestiona controlul fluxului pentru a preveni supraîncărcarea unor porturi.
 • Segmentarea rețelei: Prin conectarea dispozitivelor la porturile switch-ului, rețelele pot fi segmentate în domenii de coliziune separate, ceea ce ajută la reducerea traficului de rețea și la îmbunătățirea performanței generale a rețelei.

Switching-ul este esențial pentru funcționarea optimă a rețelelor moderne de calculatoare, permițând comunicarea eficientă între diferitele dispozitive conectate.

 •  Networking Wi-Fi

 Networking Wi-Fi se referă la procesul de configurare și administrare a unei rețele de calculatoare care utilizează tehnologia de comunicații fără fir Wi-Fi pentru conectivitate. Aceasta implică utilizarea echipamentelor specifice, cum ar fi routere, switch-uri și puncte de acces, pentru a permite dispozitivelor să comunice între ele și să acceseze internetul fără a fi necesară o conexiune fizică cu o rețea cablată.
Networking-ul Wi-Fi este utilizat în mod obișnuit în locuințe, birouri, instituții educaționale și spații publice pentru a oferi acces la internet și a permite comunicarea între dispozitive fără a fi necesară utilizarea cablurilor. O configurare și gestionare corectă a rețelei Wi-Fi este esențială pentru a asigura o conectivitate stabilă și securizată.

VPN – Conectare Securizată la Distanță

Cu creșterea mobilității profesionale și a nevoii de acces la informații confidențiale de oriunde, Virtual Private Network (VPN) devine din ce în ce mai important. VPN permite conectarea la rețeaua companiei, în mod sigur, de oriunde în lume, prin intermediul internetului. BADTEAM își propune să ofere clienților soluții VPN robuste și adaptate, contribuind la asigurarea unei conectivități sigure și eficiente la rețeaua organizațională de oriunde în lume.